Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

duminică, 25 aprilie 2010

Cum se fac cerceii ?

Cine crede ca accesoriile se fac usor, se insala. Sunt o gramada de pasi prin care trebuie sa treci ca sa realizezi o pereche de cercei. O sa va arat pe scurt cum lucrez eu.

Imi intind masa de lucru (este plianta) si dintr-o punga principala scot doua pungi secundare. Una contine FIMO si tot ce tine de el si a doua contine ce vedeti in imagine: tortite, ace, margele, etc.

Al doilea pas e sa incerc sa vizualizez ce vreau sa fac. De obicei incep cu FIMO, iar de celelalalte lucruri am nevoie mai tarziu sau le folosesc concomitent. Cand lucrez cu fimo incerc sa ma gandesc cu ce culoare sa lucrez mai intai pentru a nu le murdari pe celalalte asa ca de obicei incep cu alb. Daca nu lucrez nimic cu alb, incep cu ce e mai deschis, insa ieri am incalcat putin regula si am inceput chiar cu ce nu trebuie-cu negru. Pentru a scapa de culoarea de pe maini folosesc niste servetele umede foarte eficiente pentru ca apa si sapunul nu curata suficient de bine.

Al treilea pas- modelarea. Ce e cel mai greu e sa fac cerceii sa fie cat de cat la fel asa ca de cele mai multe ori aleg sa fac flori. Florile sun mai usor de realizat, indiferent ca vorbim de trandafiri sau simple flori cu 5 petale. Si aici trebuie totusi sa fiu atenta la detalii, sa nu fie petalele mai mari la o floare si mai mici la cealalta, sa nu fie prea mica, prea mare, prea turtita, prea bondoaca, etc. Ieri am lucrat numai flori pentru ca am avut o comanda si restul mi s-au parut pur si simplu dragute ca idei ca sa nu incerc. Uite ce a iesit


Le-am bagat la cuptor 13 minute, la mijloc. Am invatat cum sa le coc dupa multe esecuri, credeti-ma. Asta pentru ca nu am termostat si nu pot sa controlez temperatura. Daca as avea, FIMO se coace pentru 30 de minute la 110 grade. Dupa cum puteti vedea, doua inele au deja suportul. Asta pentru ca e integrat pentru a fi mai rezistente, astea sunt pentru comanda, nu vreau sa imi dezamagesc clientii. Mi-am facut si eu unul pe care l-am lipit si in zilele urmatoare o sa il port ca sa vad cum rezista.

Dupa coacere, urmeaza atasarea tortitelor si lipirea acelor.

Dupa ce realizez cerceii mai ramane un singur lucru: lacuirea. Bineinteles, nu toate bijuteriile trec prin pasul asta, dar de data asta cam toate au trecut si pe sub pensula.



Si aici toata lumea ia o pauza si se usuca...

Si aici e rezultatul final...


2 comentarii:

Gia(d_gia_p) spunea...

Superb. Intrebarea mea ar fi pe unde se mai gaseste Fimo si pe deasupra as fi auzit in trecere ca e toxic. Nu stiu nimic de el...dar o s adau un search pe google:D
Esti draguta ca ai prezentat aici cum se lucreaza cu acest produs..

Anonim spunea...

Buna! Ai putea sa imi spui te rog daca s-a intamplat sa se inmoaie lacul si sa se lipeasca produsele la o perioada mai lunga dupa lacuire? Ai idee de ce se intampla asta? Oare nu le-am lasat suficient la uscat sau nu este bun lacul? PS:folosec lac"VerniDas"