Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

marți, 8 februarie 2011

Eu si accesoriile - scurt "istoric"

Nu am stat niciodata sa ma gandesc de la ce varsta am inceput sa am pasiunea asta pentru accesorii. Inainte sa ma apuc de accesorii handmade acum 2 ani, accesoriile mele se limitau la ce imi cumpara mama din argint. Singurul lucru de argint cu care am facut o obsesie au fost bratarile. De pe la 16-17 ani (daca nu chiar mai devreme) am inceput sa port o bratara de argint tot timpul, bineinteles le purtam pana se rupeau, asta e alta poveste. In orice caz, obiceiul cu bratara/bratarile de argint a ramas, dar totusi, de cand au inceput sa imi placa mie accesoriile?

Mi-am mai amintit ca maica mea sau sor'mea aveau la un moment dat (cand eram si mai mica) niste cercei de aur, micuti, cu un design care mie imi parea un biscuit cu crema. Totusi, nu ma omoram de atunci cu bijuteriile. Ma fascinau, dar imi placea doar sa ma uit, nu sa si port.

De cativa ani, dupa examene am un ritual = "curatenia de dupa sesiunea". Pun deoparte intr-un teanc toate materialele la examenele luate si sterg praful, dau cu aspiratorul etc. Ma face sa ma simt mai bine, sa pot respira linistita, altfel parca tot imi stau pe creier examenele chiar daca le-am dat si le-am luat. In fine, ieri in acest proces am dat de lucruri... amintiri, suveniruri si alte chestii de genul. Eh, printre ele era si o cutie de acuarele romanesti (de fapt doar carcasa) pe care am pastrat-o din generala cred. Carcasa e plina cu accesorii de care am uitat complet cativa ani. Accesoriile astea mi-au marcat intr-adevar inceputul acestui hobby.

In clasa a 6a sau a 7a mi-am pus in minte sa imi cumpar cercei pentru fiecare zi din saptamana, sa fie diferiti.... Si asa am facut. Cu banii pe care mi-i dadea mama in fiecare zi, ma duceam si imi cumparam cercei. Erau ieftini, de duzina, who the fuck cares, mie imi placeau. Am inceput cu unii aurii, cu multe pietricele si am continuat cu o "serie" de soare-luna si stele, puteti sa le vedeti chiar in pozele de jos. Unii erau chiar urati pe de o parte, altii mai draguti, pe unii nu i-am purtat niciodata am impresia. Mi-am dat seama ca pe atunci nu aveam nicio problema cu roz-ul si m-am mirat cand am vazut ce bine s-au pastrat multe din ele, mai bine chiar decat cele de argint mai vechi de care am dat si care s-au innegrit binisor, desi n-au stat in aceeasi cutie cu alte metale... mi s-a parut chiar curios.

Puteti sa aruncati o privire in cutia mea cu bijuterii ieftine....

p.s. imi placeau si imi plac foarte mult pandantivele care se deschid/inchid cum e inimioara cu cele doua iconite inauntru desi as fi vrut sa fie o poza doua cu cineva drag mie in loc de iconite, dar asta e :)p.s.2. prin liceu am continuat hobby-ul fara sa imi dau seama, cumparandu-mi niste margele mari verzi si rosii - erau in set cercei si colier- si acum le am, dar sunt enorme si nu pot sa le port, de altfel, nu le-am purtat niciodata :)) Imi luasem si niste bratari, alora le-am mai acordat o sansa si imi plac si acum, dar sunt foarte incomode daca lucrezi la birou sau daca scrii pur si simplu pe masa...

Niciun comentariu: